www.omkonst.com:
Andra konstmässan för året
Stockholm Art Fair, Älvsjömässan 7/4 – 10/4 2005
Text: Susanna Slöör

Stockholmarna skäms bort med en andra konstmässa nu i vår. Evenemangen först i Sollentuna och nu i Älvsjö är båda klassiska konstmässor med liknande mix av högt och lågt.

skriv ut denna text
"Utan titel " © Torsten Andersson
Brändström & Stene, Stockholm

"Comma" © Anna Stake
Galleri Stefan Andersson, Umeå

För den del av publiken som lätt drabbas av konstförgiftning när arrangemangen blir för stora har båda mässornas avskalade format varit välgörande. Frågan är dock om andra tåligare delar av publiken och inte minst galleristerna är betjänta av att delta på eller välja mellan två relativt likartade mässor till format och inriktning även framöver. Det är ju trots allt en branschträff där nya kontakter ska knytas mellan konstnärernas ombud och deras kunder. När sista besökaren räknats in på söndag i Älvsjö lär det också visa sig om marknaden sväljer tudelningen.

"Malplacé, no. 1" © Denise Grünstein
Galleri Charlotte Lund, Stockholm

"Utan titel" ©Karin Wikström
Galleri Argo, Stockholm

Båda mässorna har varit duktiga på att lyfta fram det bästa som man haft att visa och skapat överblickbara och lättnavigerade monterlandskap. Lite tyst och ödsligt nere i de nordiska konsthögskolornas avdelning är det på Stockholm Art Fair, möjligen bidrar det väl dämpade ljuset till detta. Hasselblad Center bidrog som utställare till att lyfta fram foto i Sollentuna. Måleri och den tvådimensionella bildkonsten dominerar även på Stockholm Art Fair.

"Då" © Britt Ignell, Galleri Thomassen, Göteborg

© Roger Metto, Galleri Marianne Ahnlund, Umeå

Stockholm 2005-03-09 © Susanna Slöör

Stockholm Art Fair | Åter till startsidan för Omkonst