www.omkonst.com:
Sevärt i april
Stipendieutställning, Galleri Öst, Konstakademien, 21/4 - 6/5 2007
Text: Susanna Slöör
Dryga 70-talet nominerade konstnärer med ett par tre verk vardera fyller Galleri Öst på Konstakademien. Den sjunde maj anslås vilka av dessa som tilldelas Konstakademiens årligen utdelade stipendier.

© Kerstin Hansson

© My Ekman

När man nu gör ansökningsproceduren och redovisningen av den andra omgången arbetsprover öppen, ges här en god möjlighet att studera ett tvärsnitt av professionella bildkonstnärers pågående arbeten. Hängningen som löper från tak till golv i demokratisk bokstavsordning har trots förutsättningarna blivit riktigt bra.

© Christian Simonson

© Tilda Lovell

En årlig mönstring av det här slaget är ett välkommet initiativ, som komplement till konstskolornas elevutställningar. Trots allt är det generellt intressantare att följa dem som kommit längre i utvecklingen. Det kan också bli ett fönster för alla dessa idag husvilla konstnärer som drabbats av de senaste årens nedläggningar av särskilt måleriinriktade gallerier. Förhoppningsvis kanske detta även kan bidra till en välbehövlig exponering som leder vidare till nya utställningsmöjligheter.

© Dan Almqvist

© Sofia Wahl

Stockholm 2007-04-25 © Susanna Slöör

Konstakademien | Omkonsts startsida


KOMMENTERA ARTIKELN (endast redaktionen kan läsa ditt inlägg)
Namn (frivilligt):
E-post (om svar önskas):
Här kan du lämna synpunkter på artikeln
till redaktionen:

      
skriv ut denna text