www.omkonst.com:
Måleriets vändningar
Mikaela Rydin, Galleri Anders Lundmark 21/2 – 16/3 2008
Text: Susanna Slöör

skriv ut denna text

Mikaela Rydin lever upp till förväntningarna när det nu är dags för den första separatutställningen. Under det senaste året har galleriet presenterat henne i mindre sammanhang.
      Måleriet skulle kunna beskrivas som en experimentverkstad för vad som är möjligt att åstadkomma i den riktigt höga och stundtals fluorescerande färgskalan. Det gäller även alla de möjligheter nya målarmedier ger, vilka förändrar akrylfärgens karaktär från helt glasigt flytande till kristalliskt silikontrådigt.

De intensiva färgexplosionerna och egenartade nonfigurativa kompositionerna har nu blommat ut såväl i lite större format som till innehåll. De kumulativa något kaotiska koncentraten med inslag av fjädrar, spritsad färg och tårtpappersbrodyr i plast har tjänat på en viss införd renodling. Det gör dem inte mindre kraftfulla, tvärtom.
      Det ska bli intressant att följa vad Rydin kan tänkas åstadkomma med ytterligare en dos bekräftelse att stärka självförtroendet med. Här finns potential och kraft. Man kan vagt ana ett intresse för en figurativ men ambivalent rumslighet i den aktuella utställningen. Det skulle kunna vara ett spår att följa upp.

Stockholm 2008-02-27 © Susanna Slöör


 


 

 

 


Utan titel, vinyl/akryl © Mikaela Rydin


"Blue", vinyl/akryl © Mikaela Rydin

   
Galleri Anders Lundmark | Omkonsts startsida

Dela artikeln via Facebook: Omkonst Facebook>>
Vill du kommentera artikeln maila till redaktion@omkonst.com