www.omkonst.com:
Leif Mattsson ny ansvarig för SAK
Omkonsts medarbetare är från 1/9 2008 ny ansvarig för SAK, Sveriges Allmänna Konstförening
Text: Susanna Slöör

skriv ut denna text

Det är glädjande för oss på Omkonst att vår medarbetare och en av grundarna tillträder som ansvarig för SAK, Sveriges Allmänna Konstförening. Konstnären och konstkritikern Leif Mattsson efterträder den tidigare verksamhetschefen Mårten Castenfors från och med 1 september 2008. Men trots att Castenfors tillrätt som chef för Liljevalchs Konsthall och Stockholm Konst kommer han inte att helt lämna SAK. Konstföreningens välgång är något av en hjärtefråga för honom och han kommer även fortsättningsvis att hålla sin hand över SAK, men nu som styrelseordförande.
    Leif Mattsson kommer heller inte att överta den tidigare ansvariges titel utan föredrar att kalla sig redaktör, detta för att markera kontinuiteten i föreningen och ett delvis delat ansvar.
     —Jag har tydligt avsagt mig uppdraget som inköpare till konstlotteriet, eftersom jag fortsätter skriva konstkritik för Omkonst. Det är en självklarhet för mig att dessa två verksamheter hålls isär, säger Mattsson.
     Ansvaret för lotteriinköpen i Stockholm faller även fortsättningsvis på Mårten Castenfors, åtminstone det närmaste året.
     I och med att det nu blir en yrkesverksam konstnär som får ansvaret för SAK återkopplar föreningen till sin tidigare tradition, något som vi på Omkonst ser mycket positivt på. Och det av Castenfors inslagna spåret att förstärka och konsolidera SAK kommer Mattsson att ansluta till.
     —SAK-medlemmarna kan känna sig lugna. Jag för Mårtens idéer vidare och vi kommer även fortsättningsvis att ha ett mycket nära samarbete, betonar Mattsson avslutningsvis.

Stockholm 2008-08-30 © Susanna Slöör


 


 

 

 


   

Sveriges Allmänna Konstförening| Omkonsts startsida


Dela artikeln via Facebook: Omkonst Facebook>>
Vill du kommentera artikeln maila till redaktion@omkonst.com